V BRAZÍLII S VIP PRÉMIOU!

2018 – Rio de Janeiro – Vodopády – Iguazu – Paraty

Toto mesto si vás určite získa! Rio de Janeiro alebo „Cidade Maravilhosa“ (Nádherné mesto), ako mu hovoria domáci, má v sebe čosi výnimočné. Pokiaľ hľadáte mesto, kde zábava nikdy neusína, vydajte sa do Ria. Fandili sme miestnemu futbalovému klubu Flamengo, tancovali sambu v štvrti Lapa, pozorovali západ slnka na pláži Copacabana...

Práve Copacabana je miesto, kde takmer každý svoju púť Riom začína a náš hotel bol len na skok od nej. Je známa svojím bielym pieskom, obrovskými vlnami Atlantiku a mixom rôznorodých ľudí a kultúr.

Z Copacabany je to asi 15 minút na pláž Urca, ktorá slúži ako východiskový bod pre lanovky premávajúce na Cukrovú homoľu (Pao de Açúcar). Hora dostala svoj názov podľa toho, že pripomína horu cukru. Práve z tohto „pocukrovaného“ kopca je najkrajší pohľad na mesto. Keď stojíte na jeho vrchole, uvedomíte si celú krásu Ria. Je neuveriteľné, aké je členité a nádherné. Pod nohami máte oceán, úpätia kopcov lemujú biele pláže, letisko leží na samostatnom ostrovčeku a v diaľke vidíte 16 kilometrov dlhý most spájajúci Rio a Niterói.

Samozrejme, čo musí každý v Riu vidieť, je „Cristo Redentor“. Táto 38 metrov vysoká socha Krista stojí na vrchu hory Corcovado a od roku 2007 patrí medzi nových 7 divov sveta. Dostať sa k nej dá buď električkou alebo taxíkom.

Keď nočný život, tak jednoznačne Lapa. Táto umelecká štvrť je plná barov, reštaurácií a ľudí, nezáleží na tom, či je utorok alebo piatok večer. Cariocas (ako si hovoria obyvatelia Ria) sa bavia veľmi radi a toto je miesto, kde dokážu prejaviť naplno radosť zo života a svoj temperament. V Riu sa tancuje predovšetkým samba, a tak takmer v každom bare hrá živá kapela a všetci naokolo sambujú. Najvychytenejší podnik je Rio Scenarium, 5-poschodová diskotéka, kde na každom poschodí hrá iný hudobný štýl.

Rio, vodopády Iguazu z brazílskej aj argentínskej strany, koloniálne mestečko Paraty asi 200 kilometrov vzdialené od Ria, brazílske pobrežie Costa Verde...

...a zrazu sme opäť doma a nevieme sa dočkať ďalšieho dobrodružstva s VIP Prémiou!