NASSFELD 2020

Januárová lyžovačka s Inter Cars je neodmysliteľnou súčasťou kalendárov viacerých z vás. Záujem o ňu neutícha, čo nás veľmi teší, a každým rokom dohovárame Rikimu, majiteľovi hotela Al Gallo Forcello, aby pristavil 2-3 poschodia, aby sme mohli uspokojiť všetkých lyžovania chtivých.

Koncept programu sa ani tento rok príliš nezmenil. Tu je dôležité navštíviť všetky dôležité orientačné body, ako sú Apres Ski Zur Berhex (alebo u Fatiho) a U Slováka. Tento rok sa do toho vkliesnila ešte jedna výzva, ktorou bola „ochutnávka“ miestnej špeciality na trase do Tropolachu, Alpen Tequila. Z priložených fotografií môžete názorne vidieť, ako sa človek tvári po požití tohoto zázračného nápoja. S tequilou to má spoločné len to, že sa zajedá, ale namiesto soli a limetky je k šnapsu ako príloha čerstvý chren obalený v schwarzwaldskej šunke. Výborné.

            Už tradične sme do programu zapojili aj lyžiarske preteky. Tento rok bola trať o niečo dlhšia, pretože na otázku organizátora, či chceme pol minútovú alebo minútovú trať, bola odpoveď jasná, že minútovú, pretože každý rok sú výsledky okolo minúty. Zabudli však dodať, že označenie minútovej dĺžky mysleli na profesionálneho pretekára, čo pre nás poloprofesionálov J znamenalo, že sme šli dve minúty. Z toho sa Slávo Jurko trochu spotil, pretože si veľmi rýchlo vyrátal, že tieto preteky bude moderovať do piatej, na čo som sa následne spotil aj ja, pretože som vedel, že by sa to odrazilo na úpravách výšky honoráru pre budúci rok. J Ale organizátori nás zachránili oboch, veľmi promptne zareagovali a posielali na trať pretekárov v 30 sekundových intervaloch, takže sme preteky zvládli do dvoch hodín ako obyčajne. Ešte aby som všetkých nehádzal do jedného poloprofesionálneho koša, víťaz pretekov mal najlepší čas 1:02.95 a až osem pretekárov sa dostalo pod 1 minútu 10 sekúnd, takže preteky mali naozaj dobrú úroveň aj zo športového hľadiska.

            Odovzdávanie cien víťazom prebehlo spoločne s programom pred hotelom. Súčasťou boli opäť aj súťaže manuálnej zručnosti – cieľom pre tím bolo postaviť z pripravených dosiek nosičské krosná, silové súťaže – cieľom bolo nasadiť si zostrojené krosná, posadiť na ne podľa možnosti čo najľahšie dievča (prosím, nehľadajte za tým dvojzmysel – silová súťaž = čím nižšia váha, tým lepší predpoklad dobrého výsledku) a vybehnúť v čo najlepšom čase hore do kopca! Popritom bola príjemnou sprievodnou aktivitou súťaž vo varení punču, takže myslelo sa samozrejme aj na pitný režim a potrebné zahriatie teplým nápojom, keďže sme súťažili vonku. Na záver sme odpálili tombolu, ktorej súčasťou bolo 15 skvelých cien, keďže Inter Cars na Slovensku tento rok oslavuje 15. narodeniny. A tak tradičný účastník, Paťo Horos, sa už teraz ako prvý môže tešiť na lyžovačku 2021, keďže si prišiel v tombole po prvú cenu!

            Tento ročník bol výborný. Musím konštatovať, že sa zišla naozaj skvelá partia ľudí a od prvého dňa sa išlo naozaj naplno. Boli aj takí, ktorí sa prvýkrát poriadne vyspali až na ceste domov. V podstate ako každý ročník a verím, že tomu tak bude aj naďalej!